Victorian Century Fashion (19th)




Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014
Γειά σας και πάλι!!

Αποφάσισα να κάνω μία ιστορική αναδρομή πάνω στο χώρο της μόδας!!Συγκεκριμένα θα σας πω λίγα λόγια για την αγαπημένη "Βικτωριανή εποχή"!

Ας ταξιδέψουμε 1,5 αιώνα πίσω,τότε που στην Βρετανία βασίλευε η απόλυτη μοναρχία με την βασίλισσα Αλεξαντρίνα Βικτωρία.....Τότε που βασίλευαν επίσης οι κορσέδες,τα καπέλα, τα μεσοφόρια και τα τεράστια φορέματα!






1840's-1850's : Τη δεκαετία αυτή,ήταν της μόδας τα διογκωμένα μανίκια!Τα φορέματα ήταν απλά ενώ οι μοδίστρες σιγά σιγά άρχισαν να βάζουν διάφορα μοτίβα επάνω τους. Γύρω στο 1850 οι περισσότερες γυναίκες είχαν βγάλει από την γκαρνταρόμπα τους το "μεσοφόρι" (κρινολίνο) και είχαν υιοθετήσει το σάλι!!Τα πρωινά φορέματά τους είχαν κανονικό ντεκολτέ ενώ τα βραδινά βαθύ και τα "συνόδευαν" φυσικά με σάλι στους ώμους!






 


1860's : Είναι η δεκαετία που οι φούστες έχουν αρχίσει να παίρνουν την γνωστή σε μας μορφή τους, ίσιες μπροστά και πολύ φουσκωτές πίσω!Τα καθημερινά τους φορέματα είχαν τα χαρακτηριστικά μεγάλα μανίκια, ψηλό λαιμό και δαντέλες ή κολάρα, ενώ τα βραδινά είχαν κοντά μανίκια, χαμηλό ντεκολτε και τα συνδύαζαν με κοντά γάντια, δαντέλες ή πλεκτά γάντια!


1870's : Οι γυναίκες στράφηκαν σε ένα πιο ευέλικτο και λεπτεπίλεπτο στυλ!Υιοθέτησαν τα πολύ στενά φορέματα με σφικτούς κορσέδες που έκαναν τη μέση να μοιάζει με δαχτυλίδι!Επίσης έκαναν την εμφάνισή τους και τα φορέματα χωρίς κορσέ τα ονομαζόμενα φορέματα "τσαγιού".Ονομάστηκαν έτσι  γιατί ήταν κάτι σαν πρόχειρα φορέματα για το σπίτι, τα οποία παραδόξως είχαν μεγάλη επιτυχία!Το στήριγμα της φούστας (bustle) ήρθε κι αντικατέστησε το μέχρι πρώτινος "κρινολίνο" και το χρησιμοποιούσαν ακόμα και για να στηρίξουν την πίσω μεριά των φορεμάτων που είχαν για τη θάλασσα!Επίσης πρόσθεσαν στην εμφάνισή τους και  μικρά καπέλα τα οποία συνδύαζαν τις περισσότερες φορές με λεπτές καλοσχηματισμένες μπούκλες!



 
1880's : Την δεκαετία αυτή, όταν ίππευαν φορούσαν σακάκι,φούστα χωρίς στήριγμα,πουκάμισο με ψηλό γιακά και υμίψηλο καπέλο με πέπλο!Ενώ τα ρούχα του κυνηγιού ήταν ντραπέ φούστες μέχρι τον αστράγαλο φορεμένες με μπότες ή γκέτες!!Όταν έβγαιναν έξω  φορούσαν φούστες με στήριγμα,σακάκι κι ένα μικρό καπέλο!Ενώ οι ταξιδιώτες φορούσαν πάντα μακριά παλτά!







 
1890's : Η τελευταία δεκαετία της Βικτωριανής εποχής χαρακτηρίζεται από ψηλά κολάρα που συγκρατούνται από ειδικά σχεδιασμένα στηρίγματα καθώς και από το δύσκαμπτο υλικό για τα κόκκαλα των πνευμόνων τους (κορσες σκληρός που "στριμώχνει" τα κόκκαλα  κι ετσι η μέση δείχνει λεπτότερη) σε μακριές κορσάζ γραμμές!!Δεν υπήρχαν πια ούτε μεσοφόρια ούτε στηρίγματα για τις φούστες!Οι γυναίκες αντ' αυτών είχαν επιλέξει τη μικροσκοπικη αυτή "σφηκοφωλια" για τη μέση τους!





Μερικές από τις δημιουργίες της εποχής!













































Στήριγμα Φούστας





















Κρινολίνο


Κι εδώ τελειώνει το μικρό ταξίδι μας στον 19ο αιώνα!Ελπίζω να το βρήκατε ενδιαφέρον και να μη βαρεθήκατε!!Σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια posts!

Εσείς έχετε κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο μόδας που αγαπάτε;;
Για οποιαδήποτε απορία έχετε αφήστε μου σχόλιο απο κάτω!!!

Αυτά για σήμερα!Stay tuned για επόμενο post <3



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Flickr Images

Dimittra's Opinion. Από το Blogger.
My name is Dimitra, I am a 23 years old girl from Greece which is online shopping addict and loves make up and all the beauty stuff! I also love to taking pictures of everything!Here you can see reviews,a lot of hauls and a lot of other stuff! I hope you enjoy it!! ^^
PS: Prohibited use of any photos of this blog without my approval!

Contact with me!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Blogger news

Thank you for stopping by!

Translate

Copyright © 2015 • Here is Dimitra's opinion blogspot! Welcome :D